Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NANDU® · A szeretet összeköt!

NANDU® · A szeretet összeköt!
A Nandu babahordozókat szívből ajánljuk minden szülőnek, aki gyermekét testközelben akarja tudni! A hordozók sok-sok szeretettel készültek és sok száz magyar szülő tapasztalata segítette a termék létrejöttét. Köszönjük!

A Nandu babahordozókat szívből ajánljuk minden szülőnek, aki gyermekét testközelben akarja tudni! A hordozók sok-sok szeretettel készültek és sok száz magyar szülő tapasztalata segítette a termék létrejöttét. Köszönjük!

A Nanduval az a hivatásunk, hogy a babahordozást megmutassuk minden kisbabás családnak és támogassuk őket a saját harmóniájuk megteremtésében.

Ahány család, annyi féle képpen segíti őket a hordozás. Az újszülött babának természetes igénye az állandó testközelség, ahogyan magzat korában is összegömbölyödve, kellemes környezetben, a köldökzsinóron keresztül táplálva, ringatózott az édesanyja testében. Születése után is ez a legtökéletesebb állapot, amire ösztönösen vágyik.

Egy kisgyermek életében a legkritikusabb időszak az első fél, egy éve, mert ez alapozhatja meg az élethez való viszonyát. Boldogulhat könnyebben vagy lehet nagyon küzdelmes is élet számára.
A testközelben lévő babák a tapasztalatok szerint nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak, érdeklődőbbek és hamar önállóbbak. Felmerül sokszor a kérdés, hogy elkényeztetem-e így a gyermekemet, hogy felveszem és hordozom? Akkor tudom elkényeztetni és meghosszabbítani a kisgyermekkorát, ha magam helyett valami mást adok neki, amikor neki épp rám, a közelségre, a figyelemre van szüksége. Nagyobb korban, akár felnőttként is megpróbálják pótolni az ekkor keletkezett hiányt. Ez a gyermeknek és a szülőknek sok kellemetlenséget okozhat.

Magunkon hordozva szinte erőlködés nélkül megadhatjuk neki a figyelmet, a közelséget, a biztonságot, a ringatást és a lehetőséget, hogy elbújhasson, nyugodtan elaludhasson.

A hordozás elősegíti a baba-mama egység kialakulását és segít megismerni a babánkat, a jelzéseit, a szükségleteit.
Testi, lelki fejlődésük szempontjából nagy jelentősége van az őket ért ingerek hatása hordozás közben. A ringatás, mozgás, mozgatás jól fejleszti az idegrendszert, ezáltal a mozgásrendszert és az agyműködést. A baba folyamatosan figyel, tanul és szívja magába környezete szokásait, ha miközben állandóan biztonságban érzi magát.
Ez a testközelség jól támogatja a szoptatást, gyorsan felismerjük, megérezzük a babánk igényét és hordozás közben könnyen tudunk szoptatni is.

A babás együttlét legpraktikusabb megoldása a hordozás:
Szabaddá válik a két kezünk, így az otthoni házimunkát, kerti munkát is el tudjuk végezni anélkül, hogy le kellene tenni a babát.
Könnyűvé teszi a közlekedést a tömegközlekedésben, lépcsőkön, sokemeletes lift nélküli házakban. Akadály és probléma nélkül lehet bevásárolni, részt venni programokon, kirándulásokon, diszkréten szoptatni, anélkül, hogy otthon kellene maradnunk.
Megkönnyíti az együttlétet a nagyobb testvérrel vagy testvérekkel és mindeközben példát mutat számukra a babagondozásról.

A hordozás óriási segítség a baba megnyugtatásában, az altatásában és a sokszor embert próbáló, nyűgös időszakok átvészelésében.

Hordozás közben a babát mindig magunk felé fordítjuk, hogy fejecskéjét mellkasunkra tudja hajtani hogy ha elfáradt, vagy szeretne elbújni a zajos kinti világ elől.
Bármilyen hordozóeszközt is választunk, mindenképpen fontos, hogy a magzati póznak megfelelő helyzetben legyen ő, mert ekkor érzi magát biztonságban érzi és ekkor lesz nyugodt.
Kellően magasan legyenek a lábai, enyhe, a baba számára kényelmes terpeszben legyenek a térdei, és a háta C alakot vegyen fel.
A jó és megfelelő hordozóeszköz kellően szoros és körbeöleli a babát.

Hordozni elöl, csípőn és háton lehet attól függően, hogy a baba kora és súlya, valamint a család igényei és lehetőségei mit engednek meg és milyen hordozóeszköz áll rendelkezésre.

Szívből kívánjuk minden szülőnek, hogy fedezzék fel milyen csodálatos élmény a szívünkön hordozni gyermekünket!

Tartalomhoz tartozó címkék: #babahordozás #tudás